Fazolová omáčka

Ingredience

300 g fazolí (červené nebo bílé), 1 cibule, 2 lžíce sádla, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, majoránka, 3 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 2 lžíce octa, 250 ml smetany

Postup

Fazole na noc namočíme do studené vody. Druhý den uvaříme společně s bobkovým listem a novým kořením doměkka. Z asi jedné a půl lžíce sádla a mouky usmažíme jíšku. Na zbytku sádla osmažíme pokrájenou cibuli. Až jsou fazole měkké, pokud je třeba, slijeme část vody (měla by sahat kousíček nad fazole) a vybereme koření. Osolíme, okořeníme, přidáme ocet, osmaženou cibuli a jíšku. Promícháme a všechno společně chvíli povaříme. Nakonec vmícháme smetanu a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme rozmačkaným česnekem, solí, octem a pepřem.
Podáváme s uzeninou nebo vejcem a čerstvým chlebem.

Fazolová omáčka

Přidáno: 8.8.2008