Hlíva s těstovinami
Ingredience
300 g očištěné hlívy ústřičné, 1 menší pórek, 1 větší mrkev, sůl, mletý kmín, 2 malé snítky saturejky, 1 malá větvička bylinky kari (smil italský), 100 g celozrnných těstovin, 2 lžíce oleje
Postup
Na pávni rozpálíme olej a nasypeme na něj na větší kousky pokrájenou hlívu. Za občasného promíchání opečeme prudce dozlatova.
Osolíme, okmínujeme a přisypeme nahrubo nastrouhanou mrkev a na kousky pokrájený pórek. Promícháme, krátce opečeme, vmícháme najemno posekané bylinky, podlijeme malým množstvím vody a pod pokličkou dusíme do změknutí hlívy (cca 15-20 minut). Podle potřeby doléváme vodu, tak, aby na konci dušení v pánvi bylo jen velmi malé množství tekutiny.
Mezitím uvaříme těstoviny. Scezené a okapané vmícháme k dušené hlívě, podle chuti dosolíme a podáváme.
Přidáno: 13.5.2010