Jihočeské zelňáky vegetariánské
Ingredience
0,5 kg kysaného zelí, 300 g polohrubé mouky, 0,75 kostky hery (190 g), 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička soli, 0,5 lžičky mletého pepře
Postup
Z kysaného zelí dobře vymačkáme šťávu (kdo nerad kyselé, může ho napřed propláchnout) a pokrájíme nadrobno.
Smícháme s ostatními surovinami a dobře prohněteme.
Těsto rozdělíme na 8 stejných částí a každou rozválíme na placku 3-5 mm silnou. Nasucho opečeme z obou stran, nejlépe na přírodní litině.
Zelňáky chutnají nejlépe odleželé (aspoň 8 hodin), proto je lepší udělat je večer a konzumovat druhý den.
Výborné jsou s černým čajem.
zdroj: Stanislav Tockstein
Přidáno: 4.12.2009