Jogurtové langoše
Ingredience
400 g hladké mouky, 2 lžičky soli, 200 ml vlažné vody, 20 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru, 1 lžíce oleje, 150 g bílého jogurtu, olej na smažení
Postup
Do mísy nalijeme vlažnou vodu, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Počkáme až vzejde.
Zasypeme moukou, přidáme všechno ostatní a vypracujeme hladké těsto (vařečkou nebo robotem). Je-li třeba, přidáme mouku, ale opatrně, těsto by mělo být spíše řidčí.
Z hotového těsta (nenecháváme kynout) oddělujeme lžící kousky. Každý zformujeme na tlustou kulatou placku a necháme je na pomoučeném vále 15 minut kynout.
Zatím rozpálíme v kastrolu nebo pánvi silnější vrstvu oleje.
Po jednom bereme kousky těsta, rukama je roztáhneme na tenčí placku (vytahujeme směrem od středu, okraje necháme silnější) a vložíme do rozpáleného oleje. Oleje máme tolik, aby se těsto nedotýkalo dna nádoby.
Z obou stran smažíme dozlatova, odkládáme na papírové utěrky.
Hotové langoše pomažeme rozmačkaným česnekem smíchaným s trochou oleje, pocákáme kečupem a posypeme strouhaným sýrem, případně můžeme použít cokoliv jiného máme rádi (možno i na sladko).
Přidáno: 28.7.2014