Kari dýně s rozmarýnem a pohankou
Ingredience
1 máslová dýně (700 g), 2 cibule, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžičky kari, 1 lžička drceného kmínu, 2 stroužky česneku, 2 snítky čerstvého rozmarýnu, 100 ml pohanky + 200 ml vody, sůl
Postup
Pohanku propláchneme v sítku a necháme okapat. Vodu přivedeme k varu, osolíme, nasypeme do ní pohanku a přikryjeme pokličkou. Až začne voda znovu vařit, hrnec odstvíme z plotny, nezvedáme pokličku a pohanku necháme dojít asi půl hodiny.
Dýni oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky.
Cibuli oloupeme a posekáme, rozmarýn nakrájíme nadrobno.
V kastrolu nebo pánvi zahřejeme olej a osmažíme na něm cibuli do změknutí. Jakmile začne žloutnout, přidáme kari, kmín, rozmačkaný česnek a společně krátce orestujeme.
Až se koření a česnek rozvoní, přisypeme dýni, rozmarýn, podlejeme trochou vody (cca 150-200 ml) a osolíme. Přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka (asi 20 minut). Pokud v kastrolu zůstane voda, necháme ji vyvařit.
Pokud v hrnci s pohankou zůstala nějaká voda, scedíme ji. Pohanku přisypeme k dýni, promícháme a podle chuti dosolíme.
Přidáno: 25.4.2018