Knedle s vajíčkem
Ingredience
zbylá kolečka houskového knedlíku od oběda, několik vajec (1 vejce na 2 kolečka knedle), sůl, trochu oleje
Postup
Knedlíky pokrájíme na kostičky, do hrnku rozklepneme vejce. Na pánvičce nebo v kastrolu rozehřejeme olej a knedlíky na něm osmažíme dokřupava. Pak je odsuneme na stranu, na prázdné místo vlijeme vajíčka, porušíme žloutky a chvilku počkáme než se vejce trochu srazí. Pak je osolíme a smícháme s opečenými knedlíky. Jakmile ztuhnou poslední zbytky vajec, pánvičku sundáme z plotýnky. Podáváme s hlávkovým (nebo jiným) salátem.
Pro masožravce možno na pánvičku dát společně s knedlíky na kousky pokrájenou uzeninu.
Přidáno: 16.7.2007