Květákové kari s hráškem
Ingredience
1 větší květák, 2 hrsti hrášku, 2 lžičky kari koření, 1 lžička drceného kmínu, trochu oleje, 250 ml smetany na vaření, sůl, mletý pepř
Postup
Květák rozebereme na malé růžičky a propláchneme.
Na pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme olej, přidáme kari, promícháme a nasypeme květák. Důkladně promícháme, aby se všechny kousky obalily kořením.
Přidáme kmín, osolíme, opepříme, podlijeme malinko vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí květáku.
Až je květák skoro měkký (asi za 8-10 minut), přisypeme hrášek, zalijeme smetanou a ještě chvíli povaříme.
Podle chuti dosolíme či dopepříme.
Na talíři doplníme cherry rajčátky. Podáváme s rýží nebo čerstvým pečivem.

Přidáno: 22.5.2010