Květákové kari s hráškem

Ingredience

1 větší květák, 2 hrsti hrášku, 2 lžičky kari koření, 1 lžička drceného kmínu, trochu oleje, 250 ml smetany na vaření, sůl, mletý pepř

Postup

Květák rozebereme na malé růžičky a propláchneme.

Na pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme olej, přidáme kari, promícháme a nasypeme květák. Důkladně promícháme, aby se všechny kousky obalily kořením.

Přidáme kmín, osolíme, opepříme, podlijeme malinko vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí květáku.

Až je květák skoro měkký (asi za 8-10 minut), přisypeme hrášek, zalijeme smetanou a ještě chvíli povaříme.

Podle chuti dosolíme či dopepříme.

Na talíři doplníme cherry rajčátky. Podáváme s rýží nebo čerstvým pečivem.

Květákové kari s hráškem

Přidáno: 22.5.2010