Matar panýr (Sýr panýr s hráškem)
Ingredience
250 g panýru, 2 plechovky krájených rajčat (nebo odpovídající množství čerstvých), 400 g hrášku, 1-2 chilli papričky, 1 lžička kari, sůl, mletý pepř, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 větší cibule
Postup
Sýr nakrájíme na kousky.
V pánvi zahřejeme olej s máslem, sýr opepečeme dočervena a vyjmeme z pánve.
Do tuku v pánvi nasypeme posekanou cibuli a necháme zpěnit. Přidáme kari a mícháme. Až se rozvoní, přilijeme rajčata.
Přidáme posekané chilli papričky, osolíme, opepříme, promícháme a podusíme asi 10-15 minut (čerstvá déle).
Pak vmícháme hrášek, opečený panýr a společně necháme podusit ještě 5 minut.
Podáváme s rýží.
podle http://www.akrodif.com/en/
Přidáno: 6.11.2015