Míchaná vejce po italsku
Ingredience
2 lžíce olivového oleje, 4-6 cherry rajčátek, 2 naťové cibulky, 6 vajec, 6 lžic smetany, sůl, mletý pepř, parmazán, čerstvá bazalka
Postup
Cibulky pokrájíme na drobné kousky, bílou a zelenou část zvlášť. Rajčátka překrájíme na poloviny nebo čtvrtiny (podle velikosti).
Na rozpáleném oleji orestujeme bílé části cibulek s rajčátky. Pokud rajčátka pustí vodu, necháme ji vydusit.
Vejce rozklepeneme do misky, přilijeme smetanu a vidličkou lehce prošleháme.
Na podušená rajčátka vylijeme vejce, osolíme, opepříme, přidáme zelené části cibulek a zlehka promícháváme, až vejce ztuhnou do požadované konzistence.
Na talíři posypeme hoblinkami parmazánu a ozdobíme bazalkou.
Podáváme s čerstvým pečivem.
Přidáno: 8.3.2016