Orientální květák
Ingredience
1 středně velký květák, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 10 lžic oleje, 0,5 lžičky soli, 1 lžička kurkumy, 1 lžička čerstvě nadrceného římského kmínu, 1,5 lžičky mleté uzené papriky, špetka chilli, čerstvá petrželová nať
Postup
Římský kmín rozdrtíme v hmoždíři.
Olej smícháme se solí a kořením.
Květák rozebereme na růžičky, cibuli nakrájíme na klínky, česnek na plátky a všechno dáme do mísy.
Přilejeme ochucený olej a rukama pomalu důkladně promícháváme, až je všechen květák obalený kořením a olej do květáku vsáknutý.
Obsah mísy rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 210°C a pečeme 20-25 minut.
Na talíři květák posypeme posekanou petrželovou natí.
zdroj: toprecepty.cz (mírně upraveno)
Přidáno: 4.7.2019