Palačinky s pošírovaným vejcem
Ingredience
těsto: 120 g mléka, 3 vejce, špetka soli, 10 g rozpuštěného másla, 65 g hladké mouky, 65 g celozrnné pšeničné mouky
zálivka: 50 g bílého jogurtu, 50 g majonézy, sůl, mletý pepř, 1 lžíce citronové šťávy
dále: hrnec vody (aspoň 1,5 litru), 4 vejce, sůl, lístky bazalky, rajčátka, tuk na potření pánve
Postup
V misce smícháme jogurt s majonézou, osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou.
Všechny ingredience na těsto dáme do misky a ruční metličkou rozšleháme dohladka.
Na pánvi potřené tukem usmažíme 4 tenké palačinky.
Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu, stačí mírný var, kdy ode dna stoupají jemné bublinky. Jedno vejce rozklepneme do malého hrníčku.
Vařící vodu lžící roztočíme a do vzniklého víru vlijeme vejce z hrníčku. Po třech minutách vejce vyjmeme z vody děrovanou lžící.
Postupně takto připravíme i ostatní vejce.
Dvě palačinky naaranžujeme na talíř, potřeme zálivkou, posypeme lístky bazalky a přidáme dvě vejce.
Dozdobíme čtvrtkami malých rajčátek.
Přidáno: 18.2.2016