Papriky s bulgurem a kozím sýrem

Ingredience

100 g bulguru, dvojnásobný objem vody, hrst sušených rajčat naložených v oleji, hrstka čerstvé bazalky, čerstvě mletý pepř kozí sýr

miska směsi listových salátů

zálivka: 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce čekankového sirupu

Postup

Do hrnce odměříme dvojnásobný objem vody než je bulguru, osolíme ji a přivedeme k varu.

Do vařící vody nasypeme bulgur, povaříme 3 minuty a odstavíme. Pod pokličkou ho necháme dojít doměkka (12-15 minut).

Hotový bulgur promícháme se třemi lžícemi oleje z rajčat a trochou mletého pepře.

Rajčata pokrájíme na kousky a přidáme k bulguru. Přisypeme i nadrobno posekanou bazalku a všechno smícháme.

Omyté papriky rozpůlíme, zbavíme semen a žeber.

Půlky paprik naplníme ochuceným bulgurem a naskládáme na plech s papírem na pečení. Na každou položíme kousek kozího sýra a plech vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Zapečeme 10-15 minut.

Zatím připravíme salát: oprané listy smícháme se zálivkou, kterou vyrobíme promícháním oleje, citronové šťávy a sirupu.

Na talíř naservírujeme velkou hrst salátu a na něj položíme upečené papriky.

Přidáno: 5.6.2018