Pečená hlíva ústřičná
Ingredience
500 g hlívy ústřičné, 1 lžíce másla, 4 lžíce olivového oleje, sůl, čerstvě mletý pepř, 3 větvičky libečku, 1 cibule, kousek pórku
Postup
Pekáč vytřeme máslem.
Hlívu rozebereme, velké hlavičky rozpůlíme, tvrdé nožičky odkrojíme, a houby nasypeme do pekáče.
Oloupanou cibuli rozkrájíme na klínky, pórek na širší kolečka a přidáme k hlívě.
Obsah pekáče posolíme, opepříme a pokropíme olejem. Dobře promícháme a pekáč přikryjeme poklicí nebo alobalem.
Vložíme ho do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 30 minut. Potom odkryjeme, obsah pekáče promícháme a odkryté pečeme dalších 15-20 minut do zhnědnutí hlívy.
Podávat můžeme jako teplý oběd s bramborovou kaší nebo jako svačinu či večeři s chlebem a čerstvou zeleninou.
Přidáno: 1.5.2018