Pečený sýr

Ingredience

400-500 g tvrdého sýra, 190 g jemné strouhanky, 60-80 g rozpuštěného másla

Postup

Plech nebo zapékací misku o rozměrech 25x30 (nebo o chlup menší) vymažeme částí másla, nasypeme do ní polovinu strouhanky, rovnoměrně rozhrneme a dlaní mírně přitlačíme.
Sýr nastrouháme nahrubo a rozložíme rovnoměrně na vrstvu strouhanky. Posypeme ho zbytkem strouhanky a rukou zase mírně přitlačíme.
Povrch pokropíme máslem a pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 10 minut, pak troubu zesílíme na 220°C a dopečeme dalších 10 minut, do zezlátnutí strouhanky.
Nakrájíme na porce a podáváme s jakkoliv upravenými bramborami a zeleninovým salátem. Hodí se i tatarka nebo kečup.

Pečený sýr
Pečený sýr
Pečený sýr
Pečený sýr
Pečený sýr
Pečený sýr
Pečený sýr

zdroj: časopis Žena a kuchyně

Přidáno: 17.8.2009