Pohanka se žampiony
Ingredience
1 šálek pohanky, 2 šálky vody, 200 g žampionů, 1 velká cibule, 200 g zelených fazolek, 2 lžíce másla, 1 lžíce oleje, sůl, drcený kmín
Postup
Pohanku na sítku propláchneme studenou vodou a nasypeme do hrnce s osolenou vařící vodou. Přikryjeme pokličkou, odstavíme a necháme v klidu stát půl hodiny, pokličku nezvedáme.
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli posekáme nahrubo.
Na másle s olejem necháme zpěnit cibuli. Přisypeme žampiony a za občasného zamíchání je podusíme do změknutí. Během dušení je osolíme a okmínujeme.
Na pánev k žampionům přidáme změklou pohanku a promícháme. Podle chuti můžeme dosolit.
Podáváme s dušenými zelenými fazolkami (případně jinou zeleninou).
Přidáno: 18.8.2016