Pohankové placky

Ingredience

150 g pohanky (nebo pohankové lámanky), mléko, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, majoránka, 3 stroužky česneku

Postup

Pohanku uvaříme v mléce (podle návodu na obalu, jenom místo vody dáme mléko). Uvařenou pohanku osolíme, okořeníme a smícháme s rozmačkaným česnekem, vejcem a moukou.
Hmotu rozdělíme na 6 přibližně stejných dílků, utvoříme z nich malé bochánky a naskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Mokrou lžící každý bochánek rozetřeme na placku.
Upečeme dorůžova (180°C, 20-25 minut).
Podáváme namazané dušeným špenátem a posypané strouhaným sýrem.

Pohankové placky
Pohankové placky
Pohankové placky
Pohankové placky
Pohankové placky
Pohankové placky

Přidáno: 28.5.2009