Pórková fritata
Ingredience
180 g pórku, půlka nebo třetina červené papriky, 3 stroužky česneku, 1 lžíce sušeného tymiánu, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 6 vajec, 70 ml mléka, 80 g čedaru, 1 lžička sody, sůl, mletý pepř
Postup
Pórek, papriku a česnek pokrájíme na drobné kousky.
Na pánvi, která může do trouby, rozpálíme olej s máslem. Přidáme pokrájenou zeleninu, tymián a za častého míchání osmažíme na mírném plameni do změknutí, 5-6 minut.
Do misky dáme vejce, mléko, nastrouhaný sýr, sodu, podle chuti sůl a pepř. Všechno společně rozšleháme metličkou.
Osmaženou zeleninu na pánvi rovnoměrně rozprostřeme a zalejeme vaječnou směsí. Pánev přemístíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 18-20 minut do zezlátnutí.
Přidáno: 27.11.2024