Rigatoni s bazalkovým pestem
Ingredience
400 g těstovin rigatoni, 2 lžíce piniových oříšků, 1 stroužek česneku, špetka soli, 75 g čerstvých bazalkových lístků, 100 ml olivového oleje + k podávání, 2 lžíce jemně strouhaného parmazánu + k podávání, 3-4 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
Postup
Piniové oříšky nasucho opražíme.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus.
Mezitím rozmixujeme olej, citronovou šťávu, oříšky, oloupaný stroužek česneku, sýr, sůl a bazalku.
Uvařené těstoviny scedíme a promícháme s pestem.
Na talíři posypeme parmazánem a pokapeme olejem. Ozdobíme bazalkovými lístky.



zdroj: magazín Albert
Přidáno: 5.9.2013