Rýžové kari s brokolicí
Ingredience
250 g kulatozrnné rýže, cca 1 litr vývaru ( i z kostky), 1 hlávka brokolice, 10 cherry rajčátek, sůl, mletý pepř, 2 lžičky kari, 1 cibule, 100 ml smetany, 2 lžíce oleje
Postup
Rýži propláchneme horkou vodou a na sítku necháme okapat.
Na rozpáleném oleji lehce osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, vmícháme kari a přisypeme okapanou rýži. Chvíli společně osmažíme a pak zalijeme částí vývaru tak, aby rýže byla asi 1 cm pod vodou. Osolíme, opepříme.
Za častého míchání vaříme, podle potřeby doléváme vývar a velmi často promícháváme.
Až je rýže téměř měkká, přidáme smetanu, na kousky pokrájenou brokolici, promícháme a dále vaříme do změknutí. Až je rýže i brokolice měkká, vmícháme rajčátka a ještě asi tři minuty povaříme.
Podle chuti dosolíme.
Přidáno: 9.4.2011