Sladkokyselé fazolky adzuki
Ingredience
400 g fazolek adzuki, 2 bobkové listy, 3 lžíce oleje, 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, 1 červená paprika, 2,5 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce medu, 3 lžíce rajského protlaku, sůl
Postup
Fazolky přes noc namočíme do studené vody. Ráno z nich slijeme vodu, zalejeme je novou vodou, přidáme bobkové listy a uvaříme do změknutí, asi 50 minut. Potom fazolky scedíme, vývar uchováme.
Cibuli posekáme na kostičky, papriku zbavenou semen a žeber nakrájíme na kostičky.
Do hrnku dáme škrob, sojovou omáčku, citronovou šťávu, med, rajský protlak a 3 lžíce vývaru z fazolek. Umícháme dohladka.
Na oleji zpěníme cibuli. Až změkne, přidáme papriku a cca 2 minuty restujeme. Pak přisypeme scezené fazolky, přidáme česnek a opět asi 2 minuty mícháme.
Škrobovou pastu v hrnku zředíme vývarem z fazolí a nalijeme na fazolky. Přidáme dalších cca 400 ml vývaru, promícháme, osolíme a společně podusíme asi 10 minut.
Nakonec dochutíme solí a citronovou šťávou.
Podáváme s rýží.
Přidáno: 19.3.2017