Smažená rýže
Ingredience
300 g jasmínové rýže + 400 ml vody, sůl, pepř, olivový olej, 1 velká cibule, 1 mrkev, kousek brokolice, 4 lahůdkové cibulky (bílá i zelená část), malé kukuřičky (zeleniny celkem 300-400g), 3 vejce, čerstvý koriandr
Postup
Rýži propereme a uvaříme v rýžovaru (nebo klasicky). Uvařenou necháme ve vypnutém rýžovaru 10 minut pod pokličkou "dojít". Pak odkryjeme, promícháme a necháme vychladnout.
Na lžíci olivového oleje usmažíme vejce, lehce osolíme.
Zeleninu pokrájíme na drobné kousky.
Na troše oleje orestujeme cibuli do změknutí. Přidáme rýži a za častého míchání smažíme 8-10 minut. Podle chuti dosolíme, odstavíme.
V jiné pánvi na troše oleje orestujeme všechnu zeleninu aby trochu změkla, ale zůstala křupavá. Osolíme, opepříme.
K rýži přidáme opečenou zeleninu, míchaná vejce a všechno promícháme.
Na talíři posypeme lístky koriandru. Podáváme s malými rajčátky.
Přidáno: 16.5.2015