Smetanový kuskus se zeleninou
Ingredience
250 g kuskusu, 600 ml vody (dvojnásobek objemu kuskusu), 2 lžíce olivového oleje, sůl
bílá část pórku, 2 červené nebo oranžové papriky, 1 velká mrkev, 150 g hrášku, 1 kelímek smetany (200–250 ml), 3 lžíce oleje nebo másla (použila jsem ghí), sůl, mletý pepř
Postup
Kuskus v kastrolu důkladně promícháme s olivovým oleje, zalijeme vařící lehce osolenou vodou a hned přikryjeme pokličkou. Minimálně 10 minut pokličku nezvedáme.
Mrkev nahrubo nastrouháme, pórek a papriky nakrájíme na malé nudličky. V hrnci rozpálíme tuk, přisypeme mrkev, pórek a papriky, za občasného zamíchání orestujeme než zelenina trochu změkne. Pak přisypeme rozmražený hrášek, ještě 2 minuty společně smažíme. Nakonec přilijeme smetanu a necháme prohřát. Podle chuti osolíme a opepříme.
Do hrnce se zeleninou po částech vmícháme hotový kuskus. Porce na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.
Přidáno: 6.10.2024