Špenátová roláda

Ingredience

1 kostka mraženého špenátového protlaku, 4 žloutky, ze 4 bílků sníh, 3 vrchovaté lžíce hrubé mouky, špetka prášku do pečiva, sůl
Náplň: 250g měkkého tvarohu, 100g strouhané nivy nebo ementálu, 200g zakysané krémovité smetany, 3 stroužky česneku, sůl

Postup

Rozmrzlý špenát vymačkáme a smícháme se žloutky, moukou s práškem do pečiva a sněhem z bílků. Osolíme a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě ( asi 200°C ) 10 - 15 minut. Upečený plát překlopíme na čistý papír na pečení, papír na kterém se pekl sloupneme, položíme zpátky a celé srolujeme i s oběma papíry. Po vychladnutí rozvineme, potřeme náplní ( pro oko můžeme přidat proužky červené papriky ) připravenou ušleháním všech přísad a opět srolujeme. Dáme vychladit do ledničky a krájíme na plátky.

Špenátová roláda

Přidáno: 31.12.2006