Studený boršč
Ingredience
3 středně velké uvařené červené řepy, 2 uvařené brambory, 2 vejce natvrdo, 1 salátová okurka, 2 jarní cibulky, malý svazeček kopru, 1 kelímek zakysané smetany (200 g), 1 l kefíru (nebo acidofilního mléka), sůl, čerstvě mletý pepř
Postup
Kopr a naťovou cibulku posekáme najemno. Nasypeme do mísy, ve které budeme borš podávat.
Přidáme na kostičky nakrájená vejce a promícháme.
Brambory nakrájíme na kostičky, okurku a řepu oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme do mísy (část řepy si necháme na ozdobu).
Osolíme, opepříme a vmícháme zakysanou smetanu.
Nakonec přilijeme kefír, množství korigujeme podle toho, jak hustý boršč chceme.
Promícháme a podle chuti dosolíme či dopepříme.
Minimálně na hodinu dáme vychladit do ledničky.
Před podáváním ozdobíme nastrouhanou řepou a snítkou kopru.
Podáváme s miskou pečených nebo opečených brambor posypaných nadrobno posekaným koprem.
zdroj: marcelakubova.cz
Přidáno: 26.8.2016