Sýrový nákyp
Ingredience
400g staršího bílého pečiva (rohlíky, bagety, veka,...), 3/4 l mléka, 180g tvrdého sýra, 6 vajec, sůl, muškátový oříšek, zelená petrželka, tatarská omáčka, tuk na vymazání formy
Postup
Pečivo nakrájíme, zalejeme horkým mlékem a necháme 15 minut stát. Pak vařečkou "rozmatláme" na kaši. Přimícháme žloutky, strouhaný sýr, osolíme, okořeníme a promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků a posekanou petrželku. Urovnáme do vymazané zapékací misky nebo pekáčku a pečeme 30 - 40 minut v troubě vyhřáté na 180°C.
Pro masožravce můžeme současně se sýrem přimíchat pokrájenou libovou uzeninu.
Podáváme s čestvou zeleninou a tatarskou omáčkou.
Přidáno: 7.2.2007