Taboule

Ingredience

4 velká rajčata, 1 velká zelená paprika, 2 šalotky, 4 stroužky česneku, snítka máty, 2 snítky bazalky, 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, rajčatový džus podle potřeby, 300-350 g kuskusu

Postup

Rajčata spaříme a oloupeme. Papriku zbavíme semínek a žeber a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a také pokrájíme.

Všechnu zeleninu i s bylinkami vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Přidáme olej a znovu promixujeme.

Zeleninovo-bylinkovou šťávu nalijeme do mísy. Přisypeme kuskus a promícháme. Šťávy musí být o hodně větší objem než kuskusu. Je-li směs hustá, přilijeme rajčatový džus a promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme.

Mísu přetáhneme potravinářskou fólií a uložíme na 2-3 hodiny do ledničky. Občas můžeme promíchat. Kuskus nasákne tekutinu a krásně změkne.

Podáváme samotné jako lehké jídlo, případně jako přílohu k masu či rybě.

Taboule
Taboule
Taboule

zdroj: Hana Freylichova

Přidáno: 20.9.2011