Terezčina sladkokyselá palačinka
Ingredience
jakékoliv nesladké palačinky, např. tyto, vejce podle počtu a hladu strávníků, sůl, ledový salát
sladkokyselá omáčka: 0,75 hrnku krystalového cukru, 0,5 hrnku bílého vinného octa, 1 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce kečupu
Postup
Nejdříve uvaříme omáčku - všechny suroviny dáme do rendlíku a za častého míchání povaříme 6-8 minut do mírného zhoustnutí.
Usmažíme palačinky.
Pro každého strávníka usmažíme jedno volské oko z 1 nebo 2 vajec.
Palačinku potřeme sladkokyselou omáčkou, položíme na ni list salátu, na salát volské oko a všechno smotáme. Překrojíme šikmo na dvě části a podáváme.
Přidáno: 12.8.2015