Turecké fazole

Ingredience

2 plechovky bílých fazolí (á 400 g), 4 rajčata, 2 mrkve, 4 jarní cibulky, 1 feferonka, 5-6 stroužků česneku, 7 lžic olivového oleje, 1 lžička medu, sůl, citronová šťáva

Postup

Fazole scedíme a necháme okapat.

Rajčata, mrkev a cibulky pokrájíme na kousky, feferonku a česnek na tenké plátky.

Všechnu zeleninu vložíme do rendlíku, přidáme olej, med, trošku osolíme a přilejeme asi 50 ml vody.

Pod pokličkou povaříme 15 minut.

Potom přidáme scezené fazole a vaříme dalších 10 minut.

Uvařené fazole odstavíme a dochutíme citronovou šťávou.

Podáváme s pečivem, teplé nebo studené.

podle nase.dobrotynakazdyden.eu

Přidáno: 4.5.2019