Turecké fazole
Ingredience
2 plechovky bílých fazolí (á 400 g), 4 rajčata, 2 mrkve, 4 jarní cibulky, 1 feferonka, 5-6 stroužků česneku, 7 lžic olivového oleje, 1 lžička medu, sůl, citronová šťáva
Postup
Fazole scedíme a necháme okapat.
Rajčata, mrkev a cibulky pokrájíme na kousky, feferonku a česnek na tenké plátky.
Všechnu zeleninu vložíme do rendlíku, přidáme olej, med, trošku osolíme a přilejeme asi 50 ml vody.
Pod pokličkou povaříme 15 minut.
Potom přidáme scezené fazole a vaříme dalších 10 minut.
Uvařené fazole odstavíme a dochutíme citronovou šťávou.
Podáváme s pečivem, teplé nebo studené.
podle nase.dobrotynakazdyden.eu
Přidáno: 4.5.2019