Vaječná rýže

Ingredience

1,5 hrnku uvařené rýže, 4-5 vajec, sůl, mletý pepř, 1 malá cibule, 3 jarní naťové cibulky, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla

Postup

Očištěné naťové cibulky pokrájíme na kousky, zvlášť bílé a zelené části. Cibuli nakrájíme nadrobno.

Na pánvi zahřejme olej s máslem, přidáme cibuli a bílé části cibulek a za stálého míchání osmažíme dozlatova.

Přisypeme rýži, osolíme, opepříme a společně smažíme než rýže začne zlátnout.

Rýži přemístíme na jednu polovinu pánve, na druhou nalijeme vejce. Necháme je trochu srazit a pak smícháme s rýží. Všechno společně ještě na pánvi chvíli mícháme, až nejsou vejce syrová.

Nakonec vmícháme pokrájené zelené části cibulek.

Vaječná rýže
Vaječná rýže

Přidáno: 19.3.2012