Vaječná rýže
Ingredience
1,5 hrnku uvařené rýže, 4-5 vajec, sůl, mletý pepř, 1 malá cibule, 3 jarní naťové cibulky, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla
Postup
Očištěné naťové cibulky pokrájíme na kousky, zvlášť bílé a zelené části. Cibuli nakrájíme nadrobno.
Na pánvi zahřejme olej s máslem, přidáme cibuli a bílé části cibulek a za stálého míchání osmažíme dozlatova.
Přisypeme rýži, osolíme, opepříme a společně smažíme než rýže začne zlátnout.
Rýži přemístíme na jednu polovinu pánve, na druhou nalijeme vejce. Necháme je trochu srazit a pak smícháme s rýží. Všechno společně ještě na pánvi chvíli mícháme, až nejsou vejce syrová.
Nakonec vmícháme pokrájené zelené části cibulek.
Přidáno: 19.3.2012