Vegetariánské špízy
Ingredience
malé cuketky, malé hlavičky žampionů, žlutá paprika, cherry rajčátka, olivový olej, česnek, drcená chilli paprička, sůl, jogurt, bazalkové pesto, čerstvě mletý pepř, čerstvé lístky bazalky - všechno v množství podle chuti a počtu strávníků
Postup
Začneme přípravou marinády. Do hrnku nalejeme pár lžic oleje. Pak ho osolíme, přidáme chilli papričku a rozmačkaný česnek. Důkladně prošleháme vidličkou.
Zeleninu omyjeme, papriky zbavíme semínek a žeber. Cuketky nakrájíme na špalíčky, papriky na čtverečky, žampiony a rajčátka necháme vcelku.
Na špízové jehly (nebo na špejle) napichujeme střídavě zeleninu a skládáme je na plech vyložený papírem na pečení.
Až máme všechny špízy na plechu, vydatně je potřeme marinádou. Pokud nám nějaká zelenina zbyla, položíme ji na plech vedle špízů a též potřeme zbytkem marinády.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230°C, po 8 minutách ji přepneme na gril a necháme grilovat dalších 8 minut.
Zatímco se peče zelenina, připravíme dresing. Jogurt promícháme s trochou bazalkového pesta, pepřem a nadrobno posekanými lístky bazalky.
Kousky zeleniny si postupně namáčíme do dresingu, kdo chce, může přikousnout rozpečenou bagetku.
Přidáno: 25.6.2018