Vejce v indické pikantní omáčce
Ingredience
8 vajec uvařených natvrdo, 2 velké cibule, 2 plechovky krájených rajčat (á 400 g), 3 stroužky česneku, 2 lžičky mletého sušeného zázvoru, 2 lžičky římského kmínu, špetka skořice, špetka strouhaného muškátového oříšku, 1 lžička chilli, sůl, čerstvý koriandr, 1 lžíce másla
Postup
Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno. Na másle ji orestujeme do změknutí.
Přidáme všechno koření, nadrobno posekaný česnek a krátce společně osmahneme.
Zalijeme rajčaty, osolíme, podlijeme troškou vody a pod pokličkou dusíme asi 20 minut, až je všechno měkké a chutě dokonale propojené.
Omáčku s vejcem posypeme posekaným koriandrem podáváme s indickým chlebem nebo rýží.
Přidáno: 18.3.2016