Zeleninový bulgur

Ingredience

1 hrnek bulguru + 2 hrnky vody, hrst cherry rajčátek, hrst oliv, 1 červená paprika, 1 červená cibule, hrst rukoly

zálivka: 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička dijonské hořčice, sůl, mletý pepř

Postup

Bulgur nasypeme do vařící vody, minutu povaříme, odstavíme a pod pokličkou necháme asi hodinu dojít, než bulgur změkne.

Rajčátka, olivy, papriku i cibuli nakrájíme na malé kostičky. Rukolu posekáme na drobné kousky.

Suroviny na zálivku prošleháme v hrnku vidličkou na hladkou emulzi.

Nakonec všechno důkladně promícháme.

Takto připravený bulgur můžeme konzumovat samotný jako lehkou večeři, nebo jako přílohu k opečené rybě.

Přidáno: 6.10.2018