Bramborový salát s červenou cibulí

Ingredience

900 g brambor, 1 červená cibule, 100 g nakládaných sladkokyselých okurek, 35 ml jablečného octa, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce cukru krupice, 30 g slunečnicového oleje, mletý pepř, sůl, 7 lžic silného vývaru (použila jsem hovězí)

Postup

Omyté brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě.

Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, okurky na tenké plátky.

Cibuli a okurky nasypeme do misky, přidáme ocet, hořčici, cukr, olej, osolíme, opepříme, promícháme a necháme aspoň půl hodiny uležet.

Uvařené, ještě teplé, brambory oloupeme a přes mřížku protlačíme k naložené zelenině. Přidáme horký vývar a všechno opatrně promícháme.

Podle chuti můžeme doladit (solí, pepřem, octem, cukrem).

Podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Přidáno: 4.3.2023