Bramborový salát s cizrnou

Ingredience

800 g menších brambor uvařených ve slupce, 1 plechovka cizrny (415 ml), větší hrst cherry rajčátek, 1 velká cibule, 5 lžic majonézy, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 vrchovatá lžíce kopru, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku

Postup

Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky.

Rajčátka přepůlíme, cibuli posekáme nadrobno a oboje přidáme k bramborám společně se scezenou a okapanou cizrnou.

Majonézu osolíme, opepříme a smícháme s hořčicí, rozmačkaným česnekem a koprem.

Všechno dohromady promícháme a necháme chvíli odležet.

Na talíři salát posypeme koprem.

Hodí se jako příloha k rybě či masu, dobrý je i samotný.

Přidáno: 10.11.2018