Kyselé brambory
Ingredience
1 kg brambor, 250 ml zeleninového vývaru, čerstvě mletý pepř, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 3 lžíce octa, 3 lžíce oleje, 2-3 cibule, 4-5 naložených okurků, trochu petrželové natě
Postup
Brambory uvaříme ve slupce.
Mezitím do horkého vývaru zamícháme pepř, cukr, sůl a olej.
Okurky, oloupanou cibuli a petrželovou nať nakrájíme nadrobno.
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přisypeme cibuli s okurky a petrželí a po částech přiléváme horký vývar. Opatrně zamícháme a chvíli počkáme, až se vývar vsákne.
Podáváme jako přílohu k pečenému či smaženému masu.



Přidáno: 2.5.2015