Kyselé brambory

Ingredience

1 kg brambor, 250 ml zeleninového vývaru, čerstvě mletý pepř, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 3 lžíce octa, 3 lžíce oleje, 2-3 cibule, 4-5 naložených okurků, trochu petrželové natě

Postup

Brambory uvaříme ve slupce.

Mezitím do horkého vývaru zamícháme pepř, cukr, sůl a olej.

Okurky, oloupanou cibuli a petrželovou nať nakrájíme nadrobno.

Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přisypeme cibuli s okurky a petrželí a po částech přiléváme horký vývar. Opatrně zamícháme a chvíli počkáme, až se vývar vsákne.

Podáváme jako přílohu k pečenému či smaženému masu.

Kyselé brambory
Kyselé brambory
Kyselé brambory

Přidáno: 2.5.2015