Lepenice se syrovým zelím
Ingredience
1 kg brambor, 400-500 g kysaného zelí, 2 střední cibule, sůl, kmín, 2 lžíce sádla
Postup
Brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka.
Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a na sádle osmažíme dozlatova.
Ze zelí vymačkáme přebytečnou vodu a pokrájíme ho nadrobno.
Z uvařených brambor scedíme vodu, asi 1 hrnek uchováme.
Brambory rozšťoucháme, vrátíme asi půl hrnku vody a rozmícháme. Přidáme osmaženou cibulku, zelí a dobře promícháme. Podle potřeby přimícháme další vodu z brambor.
Můžeme konzumovat samotné jako lehkou večeři nebo podávat jako přílohu k masu (hodí se hlavně k tučnějšímu a uzenému).

Přidáno: 12.1.2013