Opečené bylinkové brambory
Ingredience
1 kg nových brambor, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, hrst různých bylinek (petrželka, pažitka, kopr, majoránka, ...), sůl, kmín, chilli
Postup
Brambory důkladně omyjeme kartáčkem, neloupeme. Větší přepůlíme, malé necháme celé. Povaříme v osolené vodě s troškou kmínu 10-15 minut (podle velikosti).
Ve větší hlubší pánvi nebo kastrolu rozpálíme olej s máslem. Přisypeme povařené osušené brambory, poprášíme chilli kořením a osolíme, a za častého míchání opékáme ze všech stran. Až brambory zezlátnou, přisypeme posekané bylinky a ještě asi 5 minut posmažíme.
Podáváme jako přílohu k masu, případně jen s volským okem a zeleninovým salátem.
Přidáno: 7.7.2012