Teplý bramborový salát

Ingredience

1 kg brambor, 300-400 ml kuřecího vývaru, 50 ml oleje, 1 červená cibule (v nouzi se dá použít i bílá), 4 menší kyselé okurky, 200 g slaniny, sůl, ocet, mletý pepř

Postup

Brambory uvaříme ve slupce. Ještě horké oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.

Okurky a cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme s bramborami. Po troškách zalijeme horkým vývarem (není nutné použít všechen) a olejem. Necháme marinovat asi půl hodiny, občas promícháme. Při míchání kontrolujeme jak brambory nasákly vývar a podle potřeby doléváme další. Ochutíme solí, octem a pepřem.

Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Sádlo slijeme (použijeme jindy) a kostičky slaniny vmícháme do salátu.

Podáváme např. s rybou nebo uzeným masem.

Teplý bramborový salát
Teplý bramborový salát

Originální verzi receptu a další zajímavé recepty najdete v knize Petry Pospěchové Regionální kuchařka.

Přidáno: 16.11.2013