Tuňákové bábovičky s kuskusem
Ingredience
1 plechovka zauzených kousků tuňáka (170 g), 2 dl celozrnného kuskusu, 2 lžíce olivového oleje, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1 malý pórek, 1 cibule, půlka hlávky brokolice, sůl, 2 větvičky libečku
Postup
Všechnu zeleninu očistíme. Kořenovou zeleninu a pórek nakrájíme na větší kusy, cibuli necháme vcelku a všechno dáme do hrnce. Přidáme libeček a zeleninu zalejeme půl litrem vody. Osolíme a povaříme 10 minut.
Zatímco se zelenina vaří, brokolici pokrájíme na drobné kousky.
Po 10 minutách varu přidáme do hrnce i brokolici a povaříme ještě 3-4 minuty. Potom obsah hrnce vylejeme do cedníku, vývar zachytíme a vrátíme do hrnce. Pokud je ho méně než 4 dl, doplníme ho do tohoto množství vodou a znovu přivedeme k varu.
Kuskus promícháme s olejem a zalejeme vařícím vývarem. Přikryjeme ho pokličkou a necháme 10 minut nabobtnat.
Zatím z cedníku s uvařenou zeleninou vybereme všechno kromě brokolice.
Do hotového kuskusu vmícháme celý obsah plechovky s tuňákem a uvařenou brokolici.
Směs natlačíme do libovolné formičky nebo misky, vyklopíme na talíř a ozdobíme uvařenou zeleninou.
Přidáno: 29.5.2018