Studený boršč

Ingredience

3 středně velké uvařené červené řepy, 2 uvařené brambory, 2 vejce natvrdo, 1 salátová okurka, 2 jarní cibulky, malý svazeček kopru, 1 kelímek zakysané smetany (200 g), 1 l kefíru (nebo acidofilního mléka), sůl, čerstvě mletý pepř

Postup

Kopr a naťovou cibulku posekáme najemno. Nasypeme do mísy, ve které budeme borš podávat.

Přidáme na kostičky nakrájená vejce a promícháme.

Brambory nakrájíme na kostičky, okurku a řepu oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme do mísy (část řepy si necháme na ozdobu).

Osolíme, opepříme a vmícháme zakysanou smetanu.

Nakonec přilijeme kefír, množství korigujeme podle toho, jak hustý boršč chceme.

Promícháme a podle chuti dosolíme či dopepříme.

Minimálně na hodinu dáme vychladit do ledničky.

Před podáváním ozdobíme nastrouhanou řepou a snítkou kopru.

Podáváme s miskou pečených nebo opečených brambor posypaných nadrobno posekaným koprem.

zdroj: marcelakubova.cz

Přidáno: 26.8.2016