Celerovo-řepová příloha
Ingredience
1 středně velká červená řepa uvařená, půlka stejně velkého celeru, 1 velká cibule, 3-4 sterilované okurky, olivový olej, sůl, mletý pepř
Postup
Očištěný celer nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli na půlkolečka, řepu nahrubo nastrouháme, okurky nadrobno posekáme.
Na troše oleje necháme zesklovatět cibuli. Osolíme a přisypeme celer, ztlumíme plamen a pomalu za občasného míchání opečeme doměkka.
K měkkému celeru přidáme řepu a okurky. Promícháme a necháme společně prohřát.
Podle chuti dosolíme a opepříme.
Podáváme teplé jako přílohu k dušenému nebo pečenému masu.
2. varianta: Necháme vychladnout, smícháme s tuňákem Rio mare z plechovky a máme chutný salát.
Přidáno: 18.9.2016