Halibut s hráškovým pyré
Ingredience
800 g filet z halibuta, citronová šťáva, sůl, máslo
pyré: 500 g hrášku, sůl, 2 lžíce bazalkového pesta, 1 lžíce másla
Postup
Filet z halibuta z obou stran pokapeme citronovou šťávou a lehce posolíme. Necháme půl hodiny uležet.
Hrášek nasypeme do hrnce, zalijeme vodou (tak aby dosahovala zhruba k povrchu hrášku), osolíme, přidáme pesto a 10 minut povaříme.
Přidáme lžíci másla a rozmixujeme na hladkou kaši.
Rybu nakrájíme na porce a z obou stran opečeme na rozpáleném másle dozatova.
Halibut je velmi křehká ryba, při smažení s ním musíme zacházet velmi opatrně. Jakmile změkne, snadno se rozpadá.
Přidáno: 1.11.2014