Pikantní celerové hranolky
Ingredience
1 velký celer, 4 lžíce oleje, 1 lžička sušeného oregana, 1 lžička kari, 1 lžička sladké mleté papriky, 0,5 lžičky mletého chilli (milovníci hodně ostrých chutí i více), 1 lžička posekaných čerstvých lístků rozmarýnu, sůl
Postup
Do misky nalijeme olej. Přidáme kari, oregano, papriku, chilli, rozmarýn a promícháme.
Celer nakrájíme na hranolky a nasypeme je k ochucenému oleji. Dobře promícháme, aby se olejem všechny obalily. Necháme půl hodiny stát, občas promícháme.
Pak hranolky rozložíme na plech s papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Upečeme dokřupava, trvá to asi půl hodiny.
Podáváme s jogurtovým dipem nebo s tzatziky.






Přidáno: 20.8.2015