Salát z červené řepy

Ingredience

3 červené řepy velikosti grepu, 1 sklenice sterilované zeleniny mrkev + hrášek (330 ml), 4 středně velké sterilované okurky, sůl, mletý pepř, olivový olej

Postup

Řepy omyjeme a uvaříme doměkka (asi 2 hodiny). Necháme vychladnout (nejlepší je uvařit si je den dopředu).

Studenou řepu oloupeme a nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme scezenou mrkev s hráškem, nadrobno pokrájené okurky a zalijeme olivovým olejem (nešetřit). Promícháme, podle chuti osolíme a opepříme. Necháme v ledničce pár hodin uležet.

Podávat můžeme posypané strouhaným sýrem nebo s vajíčkem natvrdo, klidně i samotné.

Salát z červené řepy
Salát z červené řepy

Recept je z knihy Zhubněte jednou provždy (Najezte se do štíhlosti) Antónie Mačingové.

Přidáno: 13.8.2014