Bleskový chléb

Ingredience

500 g celozrnné pšeničné mouky, 0,5 l vlažné vody, 1 kostka kvasnic (42 g), 2 lžičky soli, 2 lžíce octa, 100 g posekaných mandlí, 50 g slunečnicových semínek, 50 g dýňových semen, tuk na vymazání formy

Postup

Z mandlí a semínek oddělíme po lžíci a dáme bokem. Do mísy nalijeme vodu, rozdrobíme do ní kvasnice a dohladka rozmícháme. Přisypeme mouku a vařečkou 3 minuty mícháme. Pak přidáme sůl, ocet, mandle a semínka a promícháme. Vznikne řídké těsto. Nalijeme je do dobře vymazané formy a posypeme oddělenými mandlemi a semeny. Formu hned vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Po 15 minutách ztlumíme na 200°C a dopečeme asi ještě 45 minut.

Bleskový chléb
Bleskový chléb
Bleskový chléb
Bleskový chléb

zdroj: Anna Nepejchalová

Přidáno: 4.11.2008