Italský chléb s bylinkami

Ingredience

420 g hladké mouky, 2 lžičky sušeného droždí, 1 lžička soli, 4 lžíce olivového oleje, 220 ml vlažné vody, 1 lžička sušeného tymiánu, 1 lžička sušeného rozmarýnu, čerstvý rozmarýn na ozdobu, olivový olej na potření, hrubozrnná sůl

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme hladké vláčné těsto, ručně nebo v pekárně. Necháme nakynout asi hodinu.

Nakynuté těsto rozdělíme na čtyři díly a z každého na plechu vyloženém papírem na pečení vytvarujeme placku tlustou asi 1 cm.

Potřeme je olejem, ozdobíme čerstvým rozmarýnem a posypeme hrubozrnnou solí (vynechala jsem). Pod utěrkou necháme znovu nakynout (15-20 minut).

Vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a upečeme dozlatova (15-20 minut).

Můžeme podávat samotné nebo jako přílohu k salátu, polévce, ...

Italský chléb s bylinkami
Italský chléb s bylinkami
Italský chléb s bylinkami
Italský chléb s bylinkami
Italský chléb s bylinkami
Italský chléb s bylinkami

Přidáno: 3.11.2012