Malý chlebík

Ingredience

150 g hladké pšeničné mouky, 100 g žitné mouky, 1 lžička sušeného droždí, 1,5 lžičky soli, 1-2 lžičky kmínu (jak kdo rád), 1 lžička cukru, 175 ml vlažné vody, 1 lžíce octa, 1 lžíce oleje

Postup

V míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a kmínem. Přilijeme vodu, olej, ocet a dobře promícháme. Těsto vyklopíme na vál a rukama důkladně propracujeme. Misku vyložíme pomoučenou utěrkou, vložíme do ní těsto, přikryjeme a necháme 1,5-2 hodiny kynout. Pak opatrně přendáme do sádlem vymazané formy a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Po 15 minutách ztlumíme na 190°C a dopečeme. Chleba je hotový, když na poklep zní dutě (případně můžeme zkusit špejlí).

Malý chlebík
Malý chlebík
Malý chlebík

Přidáno: 5.3.2010