Plněný chléb
Ingredience
350 ml vody, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžíce octa, 2 lžíce olivového oleje, 200 g špaldové celozrnné mouky, 320 g hladké mouky, 2 lžičky sušeného droždí, 2 lžičky kmínu, 6 nožiček klobásy
Postup
Z uvedených surovin vymícháme hladké vláčné těsto, ručně nebo v domácí pekárně. Podle potřeby přidáme mouku. Necháme vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 6 stejných kousků, zformujeme bochánky a pod utěrkou necháme znovu chvíli kynout.
Každý bochánek rukama zploštíme a roztáhneme tak, aby do něj šla pohodlně zabalit klobása.
Naplněné chleby skládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 15-20 minut dokynout.
Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a upečeme (asi 20-25 minut) Ihned po vytažení z trouby potřeme povrch vodou.
Je to dobrá a pohodlná svačina na různé výlety, kdy nevíme, zda v době hladu bude zrovna v dosahu občerstvovací stanice.
Přidáno: 5.7.2010