Rychlý špaldový chleba

Ingredience

2 hrnky špaldové celozrnné mouky, 0,75 hrnku hladké mouky, 2 lžičky soli, 1 lžíce cukru, 2 lžičky instatního droždí, 1 hrnek mléka, 1 vejce, 2 lžíce oleje, další mouka na podsypávání

1 hrnek - 250 ml

Postup

V míse robota promícháme špaldovou mouku, půl hrnku hladké mouky, droždí, cukr a sůl.

Za stálého míchání přilijeme teplé mléko, přidáme vejce, olej a nakonec zbylého čtvrt hrnku mouky. Necháme chvíli promíchat.

Pak těsto (poměrně řídké a lepivé) vyklopíme na pomoučený vál, poprášíme moukou a propracujeme. Podle potřeby podsypáváme, ale snažíme se nepřidávat mouky zbytečně moc.

Vypracujeme kulatý bochánek a přikrytý utěrkou necháme 10 minut odpočinout.

Pak těsto rukama rozmačkáme na placku, srolujeme a vložíme do vymazané chlebíčkové formy.

Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout.

Formu s nakynutým těstem vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 35-45 minut.

Po upečení chleba vyjmeme z formy a na mřížce necháme vychladnout.

zdroj: www.jennycancook.com

Přidáno: 16.4.2016