Chlebík pro zdraví

Ingredience

400 ml podmáslí, 50 ml vody, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžíce olivového oleje, 200 g žitné chlebové mouky, 100 g grahamové mouky, 200 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté, 1,5 lžičky sušeného droždí, 2 lžíce slunečnicových semen, 2 lžíce dýňových semen, 1 lžíce semen lnu zlatého, 1 lžíce semen lnu hnědého, 2 lžičky kmínu, pšeničné otruby dle potřeby

Postup

Do nádoby pekárny nalijeme podmáslí, kelímek od podmáslí vypláchneme trochou vody a přilijeme do nádoby. Přidáme sůl, cukr, olej, zasypeme moukou a na ni dáme droždí. Zapneme program Celozrnný - velký - střední kůrka. Až začne pekárna míchat, chvíli počkáme a pak podle potřeby postupně přisypáváme otruby, až těsto přestane být lepivé. Po zvukovém signálu přidáme semínka.

Chlebík pro zdraví

Přidáno: 7.1.2009